Těstoviny zapečené s rukolou, slaninkou a sušenými rajčátky

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g širokých dlouhých nudlí
170 g dobré slaniny nebo uzeného masa
100-120 g rukoly nebo čerstvého špenátu
1 svazek jarní cibulky
1 lžička houbového koření
2 vejce
1 zakysaná smetana
2-3 PL strouhaného uzeného sýra
2 PL sušených rajčátek
1 bujón
pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Nudle uvaříme doměkka podle návodu na obalu (ve vroucí vodě se zeleninovým bujónem). V hlubší nádobě nebo na pánvi si orestujeme slaninku, pokrájenou na malé kostičky.

  2. Přisypeme nadrobno nakrájenou cibulku a zelenou pokrájenou nať a vše pak dál restujeme. Poté přidáme očištěné a nasekané listy rukoly, nebo špenátu. Vydusíme přebytečnou tekutinu, také orestujeme a necháme zavadnout.

  3. Pak uvařené široké nudle a směs ze slaniny, cibulky, špenátu smícháme, osolíme, opepříme, přidáme sušená rajčátka a houbové koření. Vejce smícháme se strouhaným sýrem a zakysanou smetanou a dobře prošleháme.

  4. Zapékací misku vytřeme olivovým olejem, poklademe a navrstvíme směsí z těstovin a ostatních ingrediencí, zalijeme vejcem se strouhaným sýrem a se zakysanou smetanou a dáme zapéci do trouby do zlatavé kůrčičky. Podáváme s nakládanou zeleninou nebo se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!