Těstoviny s chřestovou omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g zeleného chřestu
2 stroužky česneku
100 ml mléka
50 ml smetany ke šlehání
olej dle potřeby
sůl a pepř dle chuti
sušená rajčata dle chuti
těstoviny na 3 - 4 porce

Postup přípravy receptu

  1. Česnek zmáčkněte nožem a nakrájejte na drobné kousky. Z chřestu odstraňte dřevnaté konce, které můžete použít do vývaru nebo zahodit. Z druhé strany naopak odřežte čerstvé špičky, které jsou na něm to nejlahodnější. Taktéž je dejte stranou, ale tentokrát opravdu nevyhazujte.

  2. Zbylou část stonku nakrájejte na kolečka. V pánvi rozehřejte malé množství oleje a osmahněte na něm jak česnek, tak i chřestové stonky. Až česnek začne zlátnout, podlijte mlékem i smetanou, osolte, opepřete a na mírném plameni vařte do změknutí chřestu, což bude trvat zhruba 10 – 15 minut. Můžete i přiklopit poklicí, ale není to nutné. Po uvaření celý obsah pánve rozmixujte na jemnou omáčku.

  3. Těstoviny uvařte dle návodu, k nimž na poslední 2 – 3 minuty přihodíte i odložené špičky chřestu. Pak už zbývá jen nakrájet sušená rajčata na menší kousky a smíchat dohromady s těstovinami, omáčkou a křupavým chřestem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!