Těstoviny s čerstvými špenátovými listy

Recepty, Těstoviny

Suroviny

svazek čerstvých špenátových lístků
plátek másla
2 stroužky česneku
Omáčka:
olej
1 menší cibule
1 PL mouky
250 ml smetany na vaření
1 PL taveného sýra
2 stroužky česneku
300 ml těstovin
sůl
muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

  1. Cestoviny si uvarime v osolenej vode podla navodu na obale.

  2. V hrnci zohrejeme trosku olej a orestujeme nadrobno nakrajanu cibulu. Zaprasime ju mukou a urobime bledu zaprazku.

  3. Zalejeme smotanou, dobre premiesame.

  4. Pridame taveny syr a nechame rozpustit. Premiesame. Odstavime z ohna.

  5. Primiesame nakrajany cesnak do omacky a mozete dochutit aj stipkou muskatoveho orieska.

  6. V mensom hrnci si rozpustime maslo, pridame cesnak a chvilku orestujeme. Len kym neuvolni vonu.

  7. Pridame nakrajany spenat a minutku restujeme.

  8. Nakoniec scedime uvarene cestoviny, vlozime do misy, pridame besamelovo-syrovu omacku a orestovany spenat.

  9. Vsetko dobre premiesame, ochutname, dosolime, ak treba a mozeme papat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!