Těstovinová bábovka

Recepty, Těstoviny

Suroviny

350 g těstovin
250 g uzeného masa
200 g sýra Eidam Gouda, nebo podle chuti
300 g mraženého listového špenátu
10 žampionů
3 lahůdkové cibulky
1/2 větší žluté papriky
1/2 červené papriky
400 g zakysané smetany
4 vejce (když jsou menší, tak 5)
olivový olej
sůl
italské bylinky
koření velenka
kouřová sůl (nemusí být)
ztužený tuk
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme těstoviny ne úplně do měkka.

  2. Na oleji orestujeme nakrájenou cibulku, žampiony a přidáme povolený špenát. Osolíme, okořeníme a necháme chvilku dusit.

  3. Nakrájíme na kostičky papriku i uzené maso, sýr nastrouháme.

  4. Vše smícháme dohromady, osolíme a okořeníme a dáme do formy, kterou jsme hodně vymazali tukem a vysypali strouhankou.

  5. V zakysané smetaně rozšleháme vejce a nalijeme do formy na těstoviny, necháme trochu vsáknout a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°c asi na hodinu. Že je upečená poznáme, když do středu opatrně píchneme vidličkou a vejce už jsou ztuhlá.

  6. Opatrně vyklopíme až po vychladnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!