Telecí roláda plněná kuřecí fáší

Recepty, Jiné maso

Suroviny

cca 500 g telecí kýty
cca 200 g kuřecích prsou
sůl
pepř
asi 150 ml smetany
1 vajíčko
hrst petrželky
2 cibule
lžíce hořčice
50 g másla
2 lžíce hl.mouky na jíšku

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme na větší plát a osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

  2. Kuřecí maso si dáme do misky a spolu s vajíčkem a smetanou rozmixujeme. Osolíme, opepříme a přidáme petrželku. Zamícháme a směsí potřeme plát masa.

  3. Svineme v roládu a zabalíme do alobalu. Alobal utáhneme jakoby v bonbon a dáme péci na 160 °C asi 2 hodinky. Po upečení maso rozbalíme a slijeme výpek.

  4. V menším kastrůlku si rozehřejeme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibulku a orestujeme. Přidáme mouku, chvilku mícháme do zlatavé jíšky a zalijeme trochu vody. Provaříme dokud nebude cítit mouka. Přidáme výpek a dochutíme popřípadě solí a pepřem. Vložíme máslo na zjemnění.

  5. Maso na pánvi pro kůrčičku orestujeme dozlatova na troše oleji. Podáváme s bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!