Telecí líčka v ovocné marinádě

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g telecích líček
2 lžíce oleje
1 kostka zeleninového bujónu
slabá lžička Solamylu rozmíchaná v troše studené vody
silnější plátek másla
sůl na dochucení
Na marinádu budeme potřebovat:
330 ml piva Frisco s brusinkovou příchutí
50 g kořene zázvoru (1/2 prolisujeme, 1/2 nakrájíme na úzké nudličky)
3 velké prolisované stroužky česneku
4 lžíce Worcesteru
3 lžíce sojové sladké omáčky
4 lžíce sušených brusinek
2 lžíce kuliček červeného pepře

Postup přípravy receptu

  1. Líčka opláchneme a osušíme. Pokud je potřeba, ještě je dočistíme, případně překrojíme a malinko paličkou na maso naklepeme.

  2. Do hlubší uzavíratelné nádoby dáme suroviny na marinádu a vidličkou dobře prošleháme. Přidáme připravené maso, uzavřeme víkem a nejlépe přes noc dáme do lednice marinovat.

  3. Do hrnce na rozehřátý olej dáme ze všech stran zatáhnout z marinády osušené maso. Podlijeme marinádou, rozdrobíme bujón a slabým varem dusíme doměkka. Pokud budeme připravovat v papiňáku, od natlakování hrnce dusíme 30 minut.

  4. Měkké maso vyndáme stranou a uchováme v teple. Šťávu zahustíme solamylovou záklechtkou, přidáme máslo na zjemnění a ještě 2 minuty necháme provařit. Podle potřeby dochutíme solí a podáváme s rýží. Podle toho, jak jsou líčka na výšku silná můžeme servírovat nakrájená na plátky, nebo v celých kouscích.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!