Tartar z červené řepy s medovo-avokádovým dipem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

100 g červené řepy (kterou jsme vcelku zabalenou v alobalu upekli doměkka v troubě)
1/2 lžičky římského kmínu
15 g vlašských ořechů
2 lžičky olivového oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
Dip:
40 g vyzrálého avokáda
1 lžička medu
20 g smetany

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu nakrájíme na opravdu drobné kostičky. Ořechy nasekáme na jemno. Římský kmín rozdrtíme na jemno v hmoždíři. V misce smícháme řepu, ořechy, římský kmín a olej, lehce dosolíme a ochutíme pepřem. Vyzrálé avokádo rozmačkáme s medem dohladka a promícháme se smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!