Tartaletka s krémem z vaječného likéru a čokoládovou pěnou s lotus sušenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus (z těsta na staročeské linecké):
2 žloutky
250 g másla
1 vanilkové cukry
350 g hladké mouky
120 g moučkového cukru
kůra z půlky citronů
3 lžíce kakaa
Krém (vaječný likér s vanilkou):
1/3 vanilkového pudinku
15 cl mléka
50 g másla
8 cl vaječného likéru
2 lžíce cukru
Čokoládová pěna:
500 ml smetany (33 % tuku)
250 g hořké čokolády
10 sušenek Lotus

Postup přípravy receptu

  1. Ze surovin na korpus uděláme těsto (spojíme všechny ingredience) a necháme přes noc odležet. Po odležení těsto vytáhneme a rozdělíme jej na 10 ks. Připravíme tartaletkové formičky 12,5 cm široké. Každý kus těsta rozválíme a přendáme do formičky. Aby nám těsto nedělalo bubliny, položíme na těsto pečící papír a nasypeme na nej cokoli těžkého, co můžeme péct (já dávala fazole). Těsto pečeme na 180 stupňu cca 10 -12 minut. Upečené korpusy necháme schladit.

  2. Rozkvedláme mléko s pudinkem a uvaříme puding do husta, osladíme jej. Vmícháme máslo a vaječný likér. Tento krém dáváme do korpusů jako první. Rozdělme do 10 korpusů.

  3. Na čokoládovou pěnu budeme potřebovat šlehačku a čokoládu. Šlehačku vyšleháme do husta. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Po rozpuštění čokoládu vyndáme a mícháme, dokud teplota se nesníží, poté vmícháme do vyšlehané smetany. Tu přendáme do cukrářského pytlíku. a dozdobíme korpus čokoládovou pěnou.

  4. Sušenky rozmělníme a posypeme navrch.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!