Tahini brownies
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 hrnku sezamové pasty tahini (koupíte ve zdravé výživě)
- 1,5 hrnku pohankové mouky
- 100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 80%)
- 1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
- 1 pomeranč na šťávu
- stévie (dle chuti)
- kokosový olej na vymazání
Postup Tahini brownies
Postup přípravy receptu
-
Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu.
Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii.
Do tekuté směsi nasypte pohankovou mouku, kypřící prášek a vše dobře promíchejte.
Těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem (použila jsem čtvercovou formu o rozměrech 20 x 20 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15-20 minut.