Tahini brownies

Recepty, Moučníky

Suroviny

1/2 hrnku sezamové pasty tahini (koupíte ve zdravé výživě)
1,5 hrnku pohankové mouky
100 g kvalitní hořké čokolády (nejlépe 80%)
1 vrchovatá lžička kypřícího prášku
1 pomeranč na šťávu
stévie (dle chuti)
kokosový olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Ve vodní lázni rozpusťte hořkou čokoládu.

  2. Mezitím ve velké míse smíchejte sezamovou pastu s pomerančovou šťávou. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a podle chuti i stévii.

  3. Do tekuté směsi nasypte pohankovou mouku, kypřící prášek a vše dobře promíchejte.

  4. Těsto vlijte do formy vymazané kokosovým olejem (použila jsem čtvercovou formu o rozměrech 20 x 20 cm). Pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C cca 15-20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!