Tagliatelle z Bondy beach

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g kuřecích prsních řízků
2-3 stroužky česneku
1 cibule
125 g sušených rajčat v oleji
250 ml instantní rajčatové omáčky (Napoletana)
250 ml 30% smetany
sůl a pepř podle chuti
500 g těstovin tagliatelle
čerstvá bazalka k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky, přendáme do mísy a nejlépe rukama je promícháme s rozmělněnými stroužky česneku a nasekanou cibulí.

  2. Osolíme, opepříme, vmícháme nasekaná sušená rajčata i s trochou oleje a dáme na půl hodiny do chladničky uležet.

  3. Rozpálíme pánev s nepřilnavým povrchem, vsypeme odleželou směs a maso necháme zprudka zatáhnout.

  4. Opékáme, dokud maso není zcela hotové, poté přidáme rajčatovou omáčku a po pěti minutách zjemníme smetanou.

  5. Ještě krátce povaříme a smícháme s uvařenými těstovinami. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!