Sypaný koláč se skořicovou dýní

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto (klasika na sypaný koláč):
3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru
2 kypřící prášky do pečiva
1 máslo (250 g)
Náplň:
1 střední dýně hokkaido
2 kyselá jablka nebo šťáva z 1/2 citronu
150 g cukru
1 kl skořice
1 vanilkový pudinkový prášek
větší špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve očistíme dýni, vyjmeme semínka, nastrouháme ji na jemnějším struhadle a mírně osolíme. Do mísy s dýní nastrouháme i jablka, která neloupeme. Přidáme cukr, skořici, pudinkový prášek a dobře promícháme.

  2. Připravíme těsto: smícháme suché suroviny, přidáme nakrájené povolené máslo a vytvoříme drobenku.

  3. Pekáček vymažeme nebo vyložíme pečícím papírem. Nasypeme polovinu drobenky na dno, na ní dáme dýňovou náplň, rozprostřeme po celém pekáčku a zasypeme druhou polovinou drobenky.

  4. Pečeme na 180°asi 35 minut do zezlátnutí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!