Švestkovo-jablkový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 175 g hladké mouky
- 175 g polohrubé mouky
- 250 g másla
- 175 g moučkového cukru
- 100 g nahrubo nasekaných ořechů
- špetka soli
- 3 vejce
- 1 lžíce cukru
- cca 10 BEBE sušenek
- 4 menší jablka
- cca 250 g čerstvých švestek
Postup Švestkovo-jablkový koláč
Postup přípravy receptu
-
Z múky, masla, orechov, cukru a soli vymiesime cesto.
Rozdelíme na 2 časti, väčšiu a menšiu časť. Z väčšej časti vyvaľkáme plát do okrúhlej formy tak, aby sme urobili i okraje.
Na cesto uložíme 1 vrstvu sušienok, na ne rozložíme štvrtinky odkôstkovaných sliviek, a na slivky rozložíme na osminky narezané ošúpané jablká (nestrúhať, nerezať na plátky !).
2 vajcia rozšľaháme s 1 lyžicou cukru a nalejeme na jablká. Navrch uložíme vyvaľkaný menší diel cesta.
Potrieme vajíčkom a pečieme pomaly asi 1 hod pri 160 °C.