Švejžužu po česku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cibule
lžíce oleje
vepřové maso (plec, kýta)
sůl a pepř podle chuti
glutasol (lze vynechat)
1 lžičku sladké papriky
1 lžička grilovacího koření (lze vynechat)
½ lžičky kari koření
2 lžičky hořčice
2-3 lžíce kečupu
1 - 2 prolisované česneky
asi 2-3 lžičky sójové omáčky
1-2 lžičky worcesteru
chilli koření

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zpěníme cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájené nudličky masa (asi 200g a více) a za stálého míchání dusíme na mírném ohni a přidáváme předem k ruce připravené ingredience: sůl, glutasol (lze vynechat), 1 lžičku sladké papriky, 1 lžička grilovacíhokoření (lze vynechat) ½ lžičky kari koření, pepř podle chuti, asi 2 lžičky hořčice, 2-3 lžíce kečupu, 1 - 2 prolisované česneky, asi 2-3 lžičky sójové omáčky, 1-2 lžičky worcesteru. Velmi mírně podlijeme a chvíli dusíme.

  2. Pokrm je hotov, když je maso měkké (doba závisí na kvalitě masa) a když se šťáva a tuk oddělují (šťávy je malé množství a je hustá). Pokud máme masa málo, můžeme během dušení přidat na hrubší nudličky pokrájenou uzeninu (měkčí klobásu, salám, vuřty nebo párky). Kdo rád výrazně ostré pokrmy, přidá i jemně pokrájenou feferonku, pálivou papriku nebo chilli. Solit opatrně, hlavně kvůli sójové omáčce a také pokud použijete grilovací koření, to je také hodně slané. Podáváme s rýží nebo s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!