Švédská pytt i panna

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

400-500 g pečeného masa (vepřové, hovězí...)
200-250 g uzeného masa
6-8 brambor
2 cibule
2 lžíce másla
2 lžíce oleje
4 žloutky
bylinková kostka (např. Vitana Natur)
pepř
sůl
zelené bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nakrájíme na drobné kostičky a povaříme je asi 5 minut.

  2. Scedíme a opečeme je dozlatova na směsi rozpáleného másla a oleje.

  3. Vyjmeme a na výpeku opečeme jemně nasekanou cibuli a kostičky nakrájeného masa.

  4. Opečeme, přidáme bylinkovou kostku, vrátíme opečené brambory, promícháme a případně dosolíme a dopepříme.

  5. Podáváme velmi horké - doprostřed porce uděláme důlek, který vyplníme syrovým žloutkem. Strávníci si ho sami zamíchají do pokrmu. Sypeme čerstvými bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!