Svatební dort podkova

Recepty, Dorty

Suroviny

(Korpus)
250 g polohrubé mouky
200 g moučkového cukru
6 vajec
6 lžic horké vody
1 prášek do pečiva
tuk
hrubou mouku na vymazání a vysypání formy
koňak
pařížský krém

Postup přípravy receptu

  1. Moučkový cukr se 6 žloutky vyšleháme do pěny,přidáme horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva.

  2. Nakonec zlehka vmícháme sníh ze 6 bílků.

  3. Nalijeme do formy vymazané a vysypané moukou a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 30 min. dozlatova.

  4. Upečeme si to samé ještě jednou, ale pouze z poloviční dávky. Budeme to potřebovat. Po upečení necháme vychladit.

  5. Studený velký korpus rozkrojíme na dva díly.

  6. Spodní díl pokapeme koňakem.

  7. Menší upečený korpus rozdrobíme do misky a zalijeme 2 dcl koňaku.

  8. Pořádně prohněteme, aby se koňak dostal všude.Tuto hmotu rozložíme rovnoměrně na pokapaný díl podkovy a lehce přitiskneme.

  9. Na hmotu rozetřeme vrstvu krému a na konec přiložíme druhý díl podkovy.

  10. Potřeme opět krémem a zdobíme podle své fantazie. Opět jsem použila marcipánovou výzdobu a různé umělé dozdobení.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!