Šunkafleky netradičně

Recepty, Těstoviny

Suroviny

2 ks kuřecích skeletů
2 hrnky těstovin /vřetena,kolínka
1 velká cibule
1 silnější plátek špeku
1 nožka klobásy
1 hrnek nastrouhané mrkve(2 středně velké kusy)
2 větší sladkokyselé okurky
2 pl nasekaného libečku nebo jiné zelené bylinky
4 vejce
2 pl hořčice /použila jsem orientální ve skle
250 ml neslazeného kondenzovaného mléka
sůl
pepř
sádlo na vymazání
strouhanka na vysypání pekáčku
1 hrnek=250ml
pekáček=d,š,v-31x24x5cm

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí skelety opláchneme a dáme vařit doměkka. Až jsou hotové, obereme od kůží a kostí a nakrájíme na větší kusy. Těstoviny uvaříme podle návodu na sáčku (vaříme o 4 minuty méně, budou se ještě zapékat) zcedíme a necháme okapat.

  2. Cibuli a mrkev očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle. Klobásu podélně rozkrojíme, nakrájíme na půlkolečka, slaninu a okurek nakrájíme na kostičky.

  3. Do většího, hlubšího hrnce dáme osmažit slaninu s cibulí (2 minuty) přidáme nakrájenou klobásu a kuřecí maso a 4 minuty restujeme. Pak přidáme mrkev, necháme minutku osmahnout, přidáme těstoviny, promícháme, mírně osolíme a opepříme. Doplníme nakrájenou okurkou a zelenými bylinkami, vše ještě jednou dobře, ale zlehka promícháme a přesypeme do vymazaného a vysypaného pekáčku. Takto připravené těstoviny vložíme na 10 minut do předehřáté trouby.

  4. Mezitím si rozmícháme vajíčka s hořčicí a mlékem, po 10 minutách stejnoměrně nalijeme na předpečené těstoviny, přiklopíme víkem (větším plechem) a necháme na 3/4 výkon zapékat dalších 10 minut. Poté víko odstraníme a 5 minut na zbarvení dopečeme. Podáváme s kyselou okurkou, rajčaty, nebo libovolným zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!