Sumeček africký s rajčatovou omáčkou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 porce filetů sumečka afrického
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
Omáčka:
400 g drcených rajčat (1 konzerva)
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
pepř
sůl
Na ozdobu:
bazalka
olivy

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekaný cesnak a 1 min pražíme.

  2. Vložíme paradajky, okoreníme, osolíme a 10 min povaríme.

  3. Na oleji a masle opečieme filety sumčeka, najprv kožou dolu 5 min, potom otočíme a opražíme ho ešte 4 minúty.

  4. Servírujeme filety sumčeka s omáčkou a na tanieri posypeme sekanou bazalkou a prerezanými olivami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!