Studená avokádová polévka s paprikovou salsou

Recepty, Polévky

Suroviny

Polévka:
2 zralá avokáda
citronová šťáva
500 ml zeleninového vývaru (odstátý - ne horký!)
černý pepř
přibližně 2 polévkové lžíce smetany na zjemnění a dohuštění (lze ji ale vynechat)
Salsa:
1-2 polévkové lžíce dýňových semínek
jarní cibulka
1/2 červené papriky
1/4 okurky (bez slupky)
olivový olej
citronová šťáva
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme salsu. Smícháme nadrobno nakrájenou papriku, jarní cibulku, pár lístků koriandru a okurku. Zakápneme olivovým olejem a zlehka citronovou šťávou (stačí ze čtvrtky citronu).

  2. Oloupaná a slupky zbavená avokáda nakrájíme na menší kousky. Rozmixujeme společně s vychladlým vývarem, citronovou šťávou (stačí vymačkat také tak čtvrtku citronu, ať není polévka moc kyselá). Nakonec opepříme. Není třeba solit, nicméně záleží podle chuti. Kdo chce může ještě přidat smetanu, která polévku příjemně zjemní.

  3. Naservírujeme do misek, přidáme hotovou salsu a zasypeme zlehka opraženými dýňovými semínky (2-3 minuty za občasného protřepáni pánvičky). A polévku máme hotovou a naservírovanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!