Šťouchačky, které se dají jíst jen tak

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

600-700 g menších brambor
1 velká cibule
cca 80 g škvarků (nejlépe domácích)
lžíce sádla
2 kolečka tvarůžků (nemusí být, ale jsou dobré)
mléko dle potřeby
jarní cibulka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory umyjeme a uvaříme ve slupce do měkka. Mezitím na sádle orestujeme nasekané škvarky a přidáme drobně nakrájenou cibuli.

  2. Opečeme dozlatova, zalijeme mlékem a odstavíme. Do horké směsi nastrouháme tvarůžky. Uvařené brambory ještě horké napíchneme na vidličku a oloupeme.

  3. Ihned je vhazujeme do škvarkové směsi a vše společně rozmačkáme. Přidáme jarní cibulku a promícháme. Podáváme jen s mlékem, kefírem, podmáslím nebo jako přílohové.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!