Srdíčka s fazolkami a sušenými rajčátky na slanině

Recepty, Pokrmy z vnitřností

Suroviny

vepřová srdíčka (1 srdíčko na 2 porce)
kořenová zelenina
celý pepř
nové koření
sůl
fazolové lusky (používám mražené, cca 100 g na porci)
oblíbená slanina
sušená rajčata v oleji
domácí tatarka (viz postup)
brambory
olej ze sušených rajčat
hrubozrnná sůl
mletý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Srdíčka: srdíčka očistíme, rozpůlíme a dáme vařit do studené vody spolu s pokrájenou kořenovou zeleninou, kořením a solí. Je možné přidat i bujonovou kostku, jak je kdo zvyklý.

  2. Vaříme ¾ hodiny v tlakovém hrnci.

  3. Pak srdíčka vyndáme, z vývaru můžeme přidáním oblíbené zavářky udělat skvělou polívčičku.

  4. Fazolky: v jiném hrnci si dáme vařit osolenou vodu, vhodíme mražené fazolky a blanšírujeme asi 5 minut.

  5. Scedíme a prolijeme studenou vodou.

  6. V pánvičce opečeme dokřupava na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme sušená rajčata a fazolky, osolíme, opepříme. Stačí jen prohřát, fazolky musí zůstat na skus“.

  7. Domácí tatarka: smícháme si majonézu, bílý jogurt, pažitku, kyselé okurky nakrájené na malé kostičky.

  8. Dochutíme, jak máme rádi – sůl, cukr, citr. šťáva atd…

  9. Pro barvičku je možné přidat trošku kečupu nebo koření na rajčata (z Lidlu). Když je moc hustá, zředím trochou mléka.

  10. Pečené brambory – recept z Topek: brambory umyjeme, uvaříme ve slupce, neloupeme, dáme na plech s pečicím papírem, který jsme pokapali olejem z rajčat.

  11. Každou bramboru rozmáčkneme shora skoro na placku (jde to krásně paličkou na maso), osolíme hrubozrnnou solí, posypeme mletým kmínem a dáme 2 lžičky oleje ze sušených rajčat.

  12. Zapečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!