Squash - zapékaná tykev

Recepty, Předkrmy

Suroviny

tykev ve velikosti tenisového míčku
máslo
cukrová kukuřice
tvrdý sýr (Gouda, Eidam, Ementál, prostě podle chuti)
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek
sladká paprika

Postup přípravy receptu

  1. Tykve do změknutí uvaříme, poté odřežeme stopky s částí tykve tak, abychom mohli pohodlně čajovou lžičkou vybrat částečně dužinu.

  2. Scezenou kukuřici promísíme s kořením a solí, nacpeme do tykve téměř po okraj, upěchujeme vrstvičkou strouhaného sýra, ozdobíme špetičkou papriky.

  3. Vyskládáme do pekáčku a pečeme až do zezlátnutí sýra, podáváme horké před hlavním jídlem. Kukuřici můžeme obohatit třeba nasekanou šunkou, nebojte se experimentovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!