Špenátový quiche s quinoou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Těsto:
280 g celozrnné hrubé špaldové mouky
140 g másla
1/4 lžičky soli
8 lžic vlažné vody
Náplň:
500 g čerstvého sekaného špenátu
1 cibule
1 hrnek quinoy
1 Ricotta (dá se nahradit Lučinou, nebo kysanou smetanou)
1/2 hrnku sekaných sušených rajčat
200 g strouhaného sýru dle vlastní chuti já použila Goudu
sůl
pepř
150 g choriza nebo jiné pikantní klobásy (není podmínkou)
česnek nebo medvědí česnek (pesto z medvědího česneku)

Postup přípravy receptu

  1. Z vychlazeného másla a mouky uděláme drobenku. Ideální je na to použít mixer.

  2. Do drobenky přidáme postupně vodu a vznikne pružné těsto, které dáme na půl hodiny vychladit do ledničky. Malý kousek těsta si dáme stranou na závěrečně ozdobení.

  3. Těsto vymačkáme do dortové formy, dno propícháme vidličkou. Na těsto položíme pečící papír a zatížíme fazolemi, nebo pečícími kuličkami. Pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů přibližně 15 minut.

  4. Na oleji ze sušených rajčat orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme sekaný špenát a quinou uvařenou podle receptu na obalu a sušená rajčata.

  5. Do hotové směsi přidáme ricottu a sýr.

  6. Dochutíme solí a česnekem a pepřem. Pokud dělám verzi pro tatínky, tak přidáme do směsi i chorizo nakrájené na malé kousky, já jsem ho rovnou rozmixovala.

  7. Směsí naplníme upečený korpus a ozdobíme pásky, nebo různými vzory z těsta. Pečeme v předehřáté troubě cca 20 min. Chutná výborně teplý i studený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!