Špenátové lasagne

Recepty, Těstoviny

Suroviny

balík lasagní (já jsem z toho použila 12 plátků)
špenát:
1 balení mraženého listového špenátu
5 stroužků česneku
sůl
3 lžíce olivového oleje
asi 1 dcl vody
bešamelová omáčka:
100 g másla
150 g mouky
1 litr mléka
sůl
muškátový oříšek
12 plátků tvrdého sýra
tuk (na vymazání, Hera)

Postup přípravy receptu

  1. Špenát necháme na oleji prohřát, aby rozmrzl, přidáme sůl, prolisovaný česneky podle potřeby vodu, a minutku provaříme.

  2. V jiném kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Přidáme mléko, sůl, koření a celou dobu mícháme, dokud se mouka neprovaří a omáčka nezhoustne.

  3. Pekáč vytřeme po všech stranách tukem a na dno položíme 4 plátky lasagní. Na to rozvrstvíme třetinu špenátu a omáčky. Postup opakujeme. Na poslední vrstvu bešamelu položíme plátky sýra.

  4. Pečeme asi 45 min při 170-180°C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!