Speciální pražená rýže

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

1 hrnek rýže od večeře
1/2 čerstvého ananasu
200 g hřibů (čerstvé žampióny)
1 paprika červená
1 vejce (větší)
2 stroužky česneku
2 jarní cibulky
hrst rozinek
hrst Kesu ořechů nesolených
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce sladké chilli omáčky
1 lžíce rybí omáčky
hrst koriandrové nati
2 cm zázvor nakrájený nadrobno
2 lžíce rostlinného oleje

Postup přípravy receptu

  1. Na trhu som kupil zrely krasny ananas, polku sme zjedli a tretinu som nakrajal na kocky v europe je asi lepsie pouzit ananasovy kompot lebo tam sa dovazaju zelene a nikdy nedozreju do sladka.

  2. Hrozienka som dal do vody na 30 minut napucat

  3. .Neslane kesu orechy oprazil na sucho.

  4. Papriku som nakrajal na drobne pasiky a trochu podusil.

  5. Z vajicka om spravil tenku omeletu a pokrajal na pasiky.

  6. Na oleji som poprazil dva struciky cesnaku a pridal pokrajane sampiony a podusil.

  7. Postupom casu som sa naucil robit ako robia v azii vsetko samostatne pripravene a potom sa vsetko prida na koniec do woku alebo sa prida dalsie ked dakdo chce nieco ine.Do woku som dal rozohriat olej a prve dal kusky ananasu a rychlo oprazil a tiez pridal hrozienka.

  8. Na vyprazanu ryzu je najlepsie pouzit ryzu z predchadzajuceho dna z ladnicky trochu obsusenu.

  9. Ryzu som rozdrobil v ruke a prazil a stale miesal (ryza musi praskat).

  10. Do rozohriatej ryze som pridal sojovu omacku, sladku chilli omacku a rybaciu omacku. Poriadne miesal a stale prazil na vysokom plameni. Znizil plamen a pridal predom pripravene hriby a cervenu papriku a na pasiky nakrajanu omeletu.

  11. Posledne minutu pred koncom som pridal na drobno nakrajanu jarnu cibulku a a koriandrovu vnat.

  12. Servirovali sme vo vydlabanom ananase ozdobene oprazenymi kesu orieskami. PS: jedina prisada -rybacia omacka je taka kdo nie je zvyknuty radsej nech si nedava a da viac sojovej omacky alebo posoli.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!