Špagety se špenátovým pestem a parmezánem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

1 balení oblíbených špaget
125 g čerstvého baby špenátu
3 lžíce nahrubo strouhaného parmezánu
3 lžíce slunečnicových semínek
2 stroužky česneku
0,5 lžičky soli
čerstvě mletý pepř
100 ml kvalitního panenského olivového oleje
strouhaný parmezán na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Špenát dáme do vyšší nádoby, přidáme strouhaný parmezán, slunečnicová semínka, na plátky pokrájený česnek, osolíme, opeříme a zalijeme olivovým olejem. Tyčovým mixérem vymixujeme na pesto (někdo má rád úplně najemno, někdo zase hrubší - záleží na chuti každého).

  2. Z uvařených špaget slijeme vodu, ale necháme si jí v hrnci cca 8-10 lžic, přidáme pesto a vše společně zamícháme, aby se pestem obalila každá těstovina. Voda ze špaget nám to lehce naředí a půjde to snáze. Necháme už jen minutku společně prohřát a můžeme podávat.

  3. Na talíři nakonec posypeme strouhaným parmezánem a můžeme ještě dozdobit lístky čerstvého špenátu. Je to výborné, rychlé a poměrně zdravé jídlo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!