Špagety s uzeným masem a žampiony

Recepty, Těstoviny

Suroviny

3 lžíce extra panenského olivového oleje
4 lžíce másla
50 g nakrájených žampionů
2 šalotky nakrájené nadrobno
100 g uzeného masa (nakrájeného na kostky)
1 kostka hovězího bujonu
5 lžic červeného vína
4 lžíce rajčatového protlaku
sůl
pepř
450 g špaget
strouhaný parmazán

Postup přípravy receptu

  1. Máslo a olej rozehřejeme ve silnostěnné pánvi.

  2. Přidáme žampiony, šalotky a uzené maso a na mírném plameni smažíme po dobu 2-3 minut dohněda.

  3. Rozdrobíme bujon a společně s vínem ho přidáme do žampionové směsi.

  4. Povaříme 1-2 minuty a poté přidáme rajčatový protlak.

  5. Vaříme další 2-3 minuty, až šalotka změkne.

  6. Okořeníme podle chuti.

  7. Mezitím uvaříme těstoviny v dostatečně osolené vodě. Scedíme a šálek vody, ve které se těstoviny vařily, přidáme do žampionovo-rajčatové směsi.

  8. Minutu promícháváme, a pokud je pokrm příliš suchý přidáme ještě několik lžic vody s těstovin. Podáváme s parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!