Špagety s tuňákem II.
Recepty, RybySuroviny
- 100 ml panenského olivového oleje extra
- 1 malá nakrájená cibule
- 2 nakrájené stroučky česneku
- 6 opláchnutých sardelových filetů
- 40 dkg nakrájených konzervovaných rajčat
- 17 dkg konzervovaného tuňáka v olivovém oleji(slitého a nakrájeného na kousky) sůl
- černý pepř
- 340 g špaget
- 3 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup Špagety s tuňákem II.
Postup přípravy receptu
-
Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne na kousky.
Zvýšíme teplotu, přisypeme rajčata a nezakryté je vaříme 5 minut. Poté přidáme tuňáka a větší množství pepře. Vše důkladně promícháme, pak snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 20-25 minut, dokud nezhoustne.
Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě špagety a slijeme je. Přesypeme je do mísy, zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. Pokrm před podáváním ozdobíme petrželkou.