Špagety s tuňákem II.

Recepty, Ryby

Suroviny

100 ml panenského olivového oleje extra
1 malá nakrájená cibule
2 nakrájené stroučky česneku
6 opláchnutých sardelových filetů
40 dkg nakrájených konzervovaných rajčat
17 dkg konzervovaného tuňáka v olivovém oleji(slitého a nakrájeného na kousky) sůl
černý pepř
340 g špaget
3 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Postup přípravy receptu

  1. Ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a 5-7 minut v něm smažíme cibulku, až změkne. Poté přisypeme česnek a sardele a smažíme je 2 minuty nebo dokud se maso nerozpadne na kousky.

  2. Zvýšíme teplotu, přisypeme rajčata a nezakryté je vaříme 5 minut. Poté přidáme tuňáka a větší množství pepře. Vše důkladně promícháme, pak snížíme teplotu a vaříme na mírném plameni 20-25 minut, dokud nezhoustne.

  3. Mezitím uvaříme v osolené vroucí vodě špagety a slijeme je. Přesypeme je do mísy, zalijeme omáčkou a důkladně promícháme. Pokrm před podáváním ozdobíme petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!