Špagety na způsob carbonara s feta sýrem

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g špaget
200 g libové slaniny
150 g Feta sýru
2 stroužky česneku
50 g másla
2 žloutky
60 ml smetany ke šlehání
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Do velkého hrnce dáme vařit vodu se solí. Jakmile voda začne vařit, vložíme špagety a vaříme dál podle návodu.

  2. Mezitím nakrájíme slaninu, nastrouháme feta sýr a oba česneky rozmáčkneme plochou nože. Na hluboké pánvi rozehřejeme máslo. Vsypeme pokrájenou slaninu a rozmáčklý česnek. Slaninu necháme vysmahnout dozlatova. Česnek po osmažení z pánve vyndáme.

  3. Těstoviny slijeme, ale vodu, ve které se vařily špagety, odložíme. Těstoviny přidáme do pánve. Žloutky prošleháme v misce s většinou sýru (část si necháme na posypání) a smetanou. Pánev s těstovinami sundáme z hořáku a přilijeme k nim smetanovou směs.

  4. Těstoviny promícháváme dvěma vidličkami, občas je zdvihneme, aby se rovnoměrně obalily vaječnou směsí. Přidáme pár lžic vody, ve které se těstoviny vařily. Opepříme. Omáčka by měla být vláčná a hladká. Těstoviny na talíři posypeme sýrem a dozdobíme slaninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!