Špagetový nákyp

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

250 g špaget
sůl
olej
pórek
4 rajčata
4 žampióny
100 g Eidamu
4 vejce
400 ml mléka
špetka muškátového oříšku
100 g šunky nakrájené nadrobno
máslo na vytření pekáčku

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, přecedíme. Pórek nakrájíme na kolečka, žampióny na plátky a podusíme spolu na pánvi na trošce oleje.

  2. Rajčata nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme, vejce rozšleháme v mléce se solí a kořením. Do pekáčku dáme 1/3 špaget, rozložíme směs pórku a žampiónů, zalejeme 1/3 mléka s vejci, posypeme šunkou, na ni další třetinu špaget, rajčata, opět třetinu mléka, zbytek špaget, mléka.

  3. Posypeme sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C do zezlátnutí. V případě, že nám povrch příliš zhnědne, přikryjeme ho alobalem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!