Špagetová dýně se sušenými rajčaty a strouhankou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 malá špagetová dýně (cca 800 g)
5 stroužků česneku
2 lžičky sardelové pasty
60 g strouhanky
80 g sušených rajčat nakládaných v oleji
čerstvá bazalka
2 lžíce oleje z rajčat
pepř
olej
50 g tvrdého sýru

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú dyňu uvaríme (v kuchte varím malú dyňu cca 10 minút, od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť).

  2. Na oleji orestujeme nakrájaný cesnak. Pridáme sardelovú pastu, strúhanku, nakrájané paradajky a olej z paradajok, bazalku, čierne korenie a soľ. Za stáleho miešania pražíme asi 4 minúty.

  3. Uvarenú špagetovú dyňu rozrežeme na polovicu, vyberieme semená a dužinu vidličkou vyšpagetujeme, pričom špagety necháme v šupke.

  4. Na každú polovicu dyne dáme polovicu strúhankovej zmesi a opatrne 2 vidličkami premiešame. Navrch dáme strúhaný syr a hneď podávame so zeleninou alebo hlávkovým šalátom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!