Sokolatopita - čoko koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

350 g listového těsta (2 pláty)
600 ml mléka
250 g tmavé čokolády
2 lžíce kakaa
1 hrnek cukru (objem hrnku 250ml)
4 lžíce solamylu
moučkový cukr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Za stálého míchání si dáme svařit do kastrůlku mléko (necháme si bokem asi půl hrnku mléka) s cukrem a kakaem.

  2. Ve zbylém mléce si rozmícháme solamyl a nalijeme do svařeného mléka. Za stálého míchání si uvaříme hustší krém a ztáhneme z plotny.

  3. Do horkého krému dáme rozlámanou čokoládu a mícháme do té doby, než se čokoláda rozpustí a spojí se s krémem.

  4. Dortovou formu vymažeme máslem a dáme první plát těsta, nalijeme krém, uhladíme povrch a dáme druhý plát těsta. Okraje zatočíme dovnitř a dáme do předehřáté trouby na 190°C asi 35-40 minut (záleží na troubě).

  5. Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a krájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!