Sokolatopita - čoko koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g listového těsta (2 pláty)
- 600 ml mléka
- 250 g tmavé čokolády
- 2 lžíce kakaa
- 1 hrnek cukru (objem hrnku 250ml)
- 4 lžíce solamylu
- moučkový cukr na posyp
Postup Sokolatopita - čoko koláč
Postup přípravy receptu
-
Za stálého míchání si dáme svařit do kastrůlku mléko (necháme si bokem asi půl hrnku mléka) s cukrem a kakaem.
Ve zbylém mléce si rozmícháme solamyl a nalijeme do svařeného mléka. Za stálého míchání si uvaříme hustší krém a ztáhneme z plotny.
Do horkého krému dáme rozlámanou čokoládu a mícháme do té doby, než se čokoláda rozpustí a spojí se s krémem.
Dortovou formu vymažeme máslem a dáme první plát těsta, nalijeme krém, uhladíme povrch a dáme druhý plát těsta. Okraje zatočíme dovnitř a dáme do předehřáté trouby na 190°C asi 35-40 minut (záleží na troubě).
Necháme vychladnout, posypeme moučkovým cukrem a krájíme.