Sněhový komisárek

Recepty, Předkrmy

Suroviny

100 g šunky
100 g tvrdého sýru ementálského typu
2 vejce vařená natvrdo
3 vejce
1 lžíce oleje
3 lžičky hrubé mouky
sůl
pepř
pár kapek citronu
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Šunku a sýr nakrájíme nadrobno, vařená vejce nastrouháme nebo protlačíme kolečkem na brambory. Syrová vejce opatrně postupně rozklepneme a bílky vyšleháme s citronem a špetkou soli na tuhý sníh.

  2. Pomalu zašleháme žloutky a vmícháme nakrájené suroviny, tj. šunku, sýr, strouhané vejce, olej a mouku. Podle chuti osolíme (pozor, při pečení trochu dosolí i sýr), přidáme třeba petrželku nebo pažitku a vlijeme do menší nepřilnavé formy, kterou i tak trochu vytřeme olejem.

  3. Ideální je velikost na srnčí hřbet, asi by šlo i v tartaletkových formičkách. Pečeme asi 20 minut v troubě vyhřáté na 180°C (horkovzdušné na 160°C) dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!