Smetanový tunel s roládkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 vejce
4 lžíce moučkového cukru
4 lžíce polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
Smetanový krém:
2 zakysané smetany
2 vanilkové cukry
1 šlehačka
100 ml ovocné šťávy
želatinového ztužovače za studena

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme si plát piškotu, který bude mít velikost na výšku tolik cm, co forma na srnčí hřbet na délku.

  2. 2 lžíce cukru vyšleháme s bílky do tuha, žloutky našleháme se zbylým cukrem, přidáme kakao, mouku a nakonec lehce sníh.

  3. Pečeme na pečícím papíru.

  4. Z upečeného plátu ukrojíme obdélník o velikosti formy, takové víčko.. zbytek piškotu natřeme marmeládou /jahodovou/ a srolujememe na roládku.

  5. Smetanový krém připravíme ze 2 zakysaných smetan, 2 vanilkových cukrů, 1 ušlehané šlehačky, 100ml šťávy z ovoce a želatinového ztužovače za studena.

  6. Formu vyložíme potravinářskou folií, ozdobíme ovocem, dáme část krému, vložíme roládku, přidáme zbytek krému a přiklopíme plátem piškotu. Lehce zatížíme.

  7. Dáme do chladna nejlépe přes noc. Vyklopíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!