Smetanový perník s kousky čokolády

Recepty, Moučníky

Suroviny

hořká čokoláda (200 g)
polohrubou mouku (270 g)
3 vejce
2 smetany 12%
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr
prášek do perníku
badyán
citron kůra
muškátový oříšek
anýz
máslo
kakao

Postup přípravy receptu

  1. Z bílků a vanilkového cukru ušleháme sníh.

  2. Mouku, cukr, žloutky, smetanu, kávovou lžičku koření společně ušleháme s 10 gramy másla a 7 lžičkami kakaa.

  3. Přídáme sníh, prášek do perníku a nadrobno nasekanou či nastrouhanou čokoládu.

  4. Těsto nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy či plechu a dáme péct na 35 minut do předem vyhřáté trouby na 180°C.

  5. Perník necháme vystydnout a posypeme moučkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!