Smetanová kari cuketa s masovými nudličkami

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

350-400 g masa vepřového nebo drůbežího (karé, prsa...)
350-400 g cukety mladé, neloupané
sůl
pepř mletý
olej
cca plnější lžička kari koření
200 g zakysané smetany (1 kelímek)

Postup přípravy receptu

  1. Maso dle vlastního výběru pokrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka osmažíme na rozpálené pánvi s trochou oleje dozlatova. Maso z pánve vyndáme, udržujeme v teple a do výpeku nasypeme na plátky, půlkolečka nebo tenčí hranolky pokrájenou cuketu a též smažíme za občasného promíchání dozlatova. Po osmažení cuketu osolíme, posypeme kari kořením dle chuti, ještě krátce osmažíme a odstavíme. K cuketě vlijeme rozmíchanou zakysanou zakysanou smetanu pokojové teploty, promícháme a je-li třeba, podle hustoty zakysanky, přilijeme maličko převařené vody.

  2. Podáváme buď tak, že maso v pánvi rovnou smícháme společně se smetanovou kari cuketou, nebo nandáme na talíře každé zvlášť. To už záleží na chuti a oku každého, výborné to bude v obou případech.

  3. Jako přílohu volíme brambory nebo rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!