Směska s domácím uzeným masem a řapíkatým celerem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

5 větších brambor
1/2 sáčku menších těstovin
500 g domácího uzeného masa
2 cibule
8 stroužků česneku
2 řapíky celeru i s lístkama
4 vejce
1 smetana na šlehání
100 g tvrdého sýra
olej nebo 2 lžíce sádla
čerstvě mletý pepř
petrželka kudrnka
celerová nať -nemusí být (mám jí zamraženou)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme brambory a druhý den si je oloupeme a protlačíme sítkem do větší mísy, jako na bramborový salát.

  2. Uvaříme si těstoviny(měla jsem drobnější vrtulky)dle návodu, uvařené prolijeme studenou vodou a necháme okapat, pak přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, dáme nadrobno pokrájené celerové i petrželkové lístky a nastrouhanou polovinu sýra, promícháme.

  3. Na větší pánvi na oleji si orestujeme nadrobno nakrájené cibule a když dostanou růžovou barvu přidáme na kostičky nařezané uzené maso, řapíkatý celer a také orestujeme, necháme malinko vychladnout a přidáme k bramborám s těstovinami a čistýma rukama všechno poctivě promícháme a dochutíme solí, pepřem.

  4. Přesypeme do pekáče a dáme péct na 200°C. Zatím si ve smetaně rozmícháme vidličkou vajíčka a nastrouhaného zbytku sýra. Až bude směs zapečená do světle hněda, zalijeme smetanou s vejci a sýrem po celé ploše, strčíme zpátky do trouby a tu po chvíli vypneme.

  5. Necháme pomalu chladnout a směska nám hezky ztuhne, pak porcujeme na talíře.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!