Směs na topinky s houbami a cuketou

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

cibule
houby
cuketa
rajčata
kečup
chilli, kmín, pepř, sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Množství surovin dáme podle chuti. Všechno nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme polovinu připravené cibule. Přidáme omyté houby, trochu vody, sůl, pepř, kmín a povaříme.

  2. Když jsou houby skoro měkké, přidáme druhou polovinu cibule, nakrájenou cuketu, rajčata a kečup. Zeleninu povaříme zprudka, aby se vyvařila přebytečná voda a zelenina zůstala trošku křupavá.

  3. Ochutíme solí, případně cukrem (pokud je kečup kyselejší) a přidáme malé množství chilli koření. Dobře promícháme.

  4. Ještě teplé plníme do čistých skleniček, zavíčkujeme a 15 minut zavaříme. Bude se hodit při přípravě rychlé večeře nebo jako občerstvení k pivu:-)

  5. Používáme na topinky. Prohřejeme a navrstvíme na opečený chléb potřený česnekem a posypeme sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!