Smažený Hermelín v zeleninovém bramboráku

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

6 brambor
1 vejce
2 stroužky česneku
2 lžíce hl. mouky
majoránka
pepř
sůl
1 menší kapie
1 jarní cibulka (i s natí)
2 lžíce zelené petrželky
1 Hermelín
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme ½ na jemném a ½ na hrubém struhadle. Necháme vypotit a vodu slijeme.

  2. Ochutíme pepřem, solí, přidáme utřený česnek, vejce, mouku, majoránku, nasekanou petrželku, na kostičky pokrájenou kapii a na kolečka jarní cibulky.

  3. Do rozpáleného tuku lžící dáme směs, uděláme placičku, položíme rozkrojený Hermelín a na něj opět placičku ze směsi. Smažíme po obou stranách do zlata. Jako příloha se hodí jakýkoliv zeleninový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!