Smažený Hermelín s jahodovou omáčkou

Recepty, Sýry

Suroviny

1 kg jahod
4 Hermelíny
2-3 lžíce želírovacího cukru
2 vejce
hladká mouka
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Polovicu jahôd rozmixujeme a premiešame so želírovacím cukrom.

  2. Vmiešame druhú polovicu jahôd nakrájanú na kúsky. Dáme do chladničky aspoň na 2 hodiny. Nesmie to byť tuhé ako aspik, ale len polotuhé.

  3. Z mlieka, vajec, múky a štipky soli vymiešame cestíčko, v ktorom obalíme Hermelíny a z oboch strán ich osmažíme.

  4. Na tanier nalejeme studenú jahodovú omáčku, na ňu položíme horúci smažený Hermelín a ihneď podávame.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!