Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 8 plátků vepřové krkovice bez kosti (4 na smažení + 4 na gril)
- sůl
- mletý pepř
- 2-3 ČL čerstvého zázvoru (nebo sušeného mletého zázvoru)
- 1 jarní cibulka
- sójová omáčka
- řepkový olej na smažení
- bylinky (saturejka, tymián, oregano, rozmarýn)
- Na obalení:
- zakysaná smetana (tatarská omáčka)
- 2-3 vejce
- 2 PL dijónské hořčice
- 60 g parmazánu (nebo jemného strouhaného sýra)
- domácí strouhanka
Postup Smažené, vepřové řízky z krkovičky v bylinkách
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou krkovici omyjeme, osušíme. Nakrájíme na stejně velké plátky. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným zázvorem. Přidáme pokrájené bylinky, které řádně vetřeme do masa, zakapeme sójovou omáčkou a necháme 2 hodinky v chladu.
Všechny plátky pak vložíme do našlehané směsi ze zakysané smetany (nebo tatarské omáčky), vajec, ostřejší hořčice a parmezánu nebo jiného jemně strouhaného sýra.
4 plátky z krkovičky obalíme nakonec ještě ve strouhance. Obalené a naložené plátky pěkně poklademe vedle sebe na plech, kde jsme rozehřáli olej a smažíme v troubě dozlatova. V průběhu smažení v troubě je jednou otočíme.
Podáváme s bramborem a se zeleninovým salátem nebo s domácím rychlým bramborovým salátem.