Slavonické koláčky

Recepty, Moučníky

Suroviny

8 dkg droždí
0,25 l vlažného mléka (může být i méně)
1 lžíce cukru
0,5 kg polohrubé mouky
250 g tuku - rozehřát (Hera, Stela...)
2 vejce
špetka soli

Postup přípravy receptu

  1. Uděláme si kvásek s droždí, trochy mléka, cukru.

  2. Připravíme si do mísy mouku, vejce, tuk a vmícháme hotový kvásek a vypracujeme vláčné těsto.

  3. TĚSTO NEKYNE !!!!!!

  4. Ihned vyvalujeme placky, ze kterých vykrojíme sklenkou koláčky.

  5. Klademe náplně, posypeme drobenkou, pomažeme vajíčkem a dáme na bud vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech a upečeme v předehřáté troubě na 180°c asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!