Skořicovník

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

a)Varianta bezlepková/bezmléčná/bez slepičích vajec a bílého cukru:
225 g bezlepkové mouky Doves Farm plain white
130 g fruktózy
12 g bezlepkové prášku do pečiva
1 rovná lžička mleté skořice
4 křepelčí vajíčka (místo jednoho slepičího)
4,5 lžíce oleje
170 ml mandlové mléko (kokosového nebo jiného rostlinného)
b) můj původní klasický recept - dvojnásobný na klasický plech
450 g polohrubé mouky
300 g cukru krupice
1 lžička skořice
1 prášek do pečiva
2 vejce
9 lžic oleje
0,5 l mléka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny sypké přísady: mouku, fruktózu, prášek do pečiva a skořici. Přimícháme vejce, olej a mléko.

  2. Tuto poloviční dávku k nedělní večeři jsem pekla v dortové silikonové formě (o průměru cca 30 cm) v tenké vrstvě na 180°C necelých 20 minut (zkoušejte klasicky špejlí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!