Skořicová omáčka

Recepty, Omáčky

Suroviny

máslo
1 cibule
100 g celer
100 g mrkev
100 g jablko
sklenka víno bílé
vývar (jen v nouzi voda)
1 polévková lžíce skořice mletá
1 polévková lžíce rajčatový protlak
Sůl
pepř
med
cukr
karamel
citron
ocet
citronová kůra
mouka na záklechtku
ŠLEHAČKA
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nadrobno na másle osmažíme trošku víc než dosklovita.

  2. Přihodíme nahrubo strouhnutou zeleninu, jabko a chvíli restujeme.

  3. Přidáme víno a chvíli inhalujeme nad kastrolem. Pak trošku podlijeme vývarem, osolíme a podusíme doměkka.

  4. Umixujeme dohladka, přidáme skořici a protlak.

  5. Už teď je to jedlé, ale až nyní přijde finále: Nebojte se pořádně osolit, osladit, okyselit, či jinak dochutit podle sebe, příp. i zahustit!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!