Skopové na majoránce

Recepty, Pomalý hrnec

Suroviny

750 g skopové kýty
4 stroužky česneku
100 g slaniny
10 snítek čerstvé majoránky
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
vývar
sůl
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Část slaniny nakrájíme na proužky, česnekové stroužky rozpůlíme a společně se slaninou jimi prošpikujeme očištěnou kýtu.

  2. Maso osolíme, opepříme, vložíme do PH, posypeme zbytkem slaniny pokrájené na kostičky, mírně podlijeme vývarem, vložíme lístky z půlky snítek majoránky a zapneme. Pomalila jsem na High celkem cca 4 hodiny.

  3. Máslo promneme s moukou, uděláme kuličky a po třech hodinách vložíme k masu, zahustíme šťávu. Na závěr přidáme zbytek lístků majoránky. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem s petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!