Šimlena s halečkami (studená povidlová omáčka)

Recepty, Omáčky

Suroviny

400 ml studeného mléka nebo lehké smetany
3 lžíce povidel
1-2 lžíce cukru podle chuti nebo kyselosti povidel
strouhaný perník na posypání
5 středních brambor
hrubá mouka podle potřeby (zhruba 1 lžíce na 1 brambor)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Brambory nastrouháme na jemno. Vymačkáme z nich vodu do misky.

  2. Po odstátí vodu slijeme a usazený škrob vrátíme k bramborám.

  3. Přidáváme mouku tak, aby se z toho daly tvarovat knedlíčky. Osolíme.

  4. Vhazujeme do vroucí vody, po chvíli odlepíme ode dna a vaříme asi 20 minut. Mléko s cukrem a povidly pořádně rozmícháme. (já jsem to projela tyčovým mixérem).

  5. Na talíři přeléváme horké knedlíčky studenou omáčkou a sypeme perníkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!