Silnější řapíkaté a česnekové špagety

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1 balení silnějších špaget
500 g mletého masa mix
10 cherry rajčátek
1 žlutá paprika
4 řapíky celeru
1 cibule
6 i více stroužků česneku
1 malý rajčatový protlak
kečup - nemusí být
1/2 masoxu
mletá červená paprika
tvrdý sýr na posyp
petrželka
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Špagety si uvaříme podle návodu na sáčku.

  2. Na pánev si dáme trošku oleje, na něm osmažíme cibulku nakrájenou nadrobno, přidáme mleté maso, nejprve osmahneme na větší teplotě, pak jí snížíme, maso osolíme, promícháme a dusíme.

  3. Nakrájíme si rajčátka, papriku, řapíkatý celer na menší kousky a přidáme k masu i masox a mletou paprikou s protlakem, dusíme dál, až je zelenina i maso měkoučké.

  4. Pak už jen dochutíme solí, bazalkou, petrželkou, rozmačkaným česnekem, kečupem, promícháme, 10 minut ještě lehce povaříme a máme-li směs moc hustou, zředíme trochou vody.

  5. Na talíř dáme špagety a uděláme si hnízdo, do kterého dáme naběračku směsi a posypeme nastrouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!