Sicilská rýže, zapečená s masem, barevnou zeleninou a mozzarellou

Recepty, Ostatní

Suroviny

500 g rýže
300 g mletého vepřového masa (nebo mleté klobásy)
200 g strouhané mozzarelly
80 g Formaggio per Pasta (jemně strouhaného sýru - viz foto u receptu)
1 vejce
800 g Tomatoes passata
(loupaná, pasírovaná rajčata)
zmražený hrášek s mrkví a fazolkami
sůl
pepř
olej
kukuřičná strouhanka
1 cibule, pokrájená nadrobno

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme rýži podle návodu. Mezitím na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme orestovat mleté maso (nebo jemně pokrájenou klobásu), maso osolíme a opepříme. K orestovanému masu přidáme hrášek s mrkví a fazolkami, zamícháme a dusíme doměkka. K podušené masové směsi vmícháme část pasírovaných rajčat a znovu zamícháme.

  2. Uvařenou rýži smícháme s vejcem a s pasírovanými rajčaty. Připravíme pečící formu, kterou pokapeme olejem, vysypeme kukuřičnou strouhankou. Na vysypaný pekáček přidáme jednu vrstvu tomatové rýže.

  3. Na rýži přidáme masovo-zeleninovou směs, kterou posypeme strouhanou mozzarellou. Opět poklademe vrstvou tomatové rýže a posypeme jemně strouhaným sýrem Formaggio. Nakonec vše zasypeme strouhanou mozzarellou. Obě formy (měla jsem set dvou forem 20 x 30 cm) přikryjeme alobalem a dáme zapéci do rozehřáté trouby na 170 stupňů na cca 30 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!