Sezamová čočka garam masala

Recepty, Luštěniny

Suroviny

100 g červené čočky
100 g mrkve
100 g žampionů
1 malá cibule
50 g sezamových semínek
4 celé hřebíčky
1 lžička skořice
1 lžička koření garam masala
kokosový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, mrkev na drobno nasekáme, žampiony nakrájíme na kousky. V pánvi rozpálíme lžíci kokosového oleje, vsypeme hřebíčky, skořici a minutku dvě smažíme“, aby koření uvolnilo své aroma. Poté přidáme mrkev a cibulku, po chvíli čočku a nakonec žampiony. Přidáme lžičku směsi garam masala, mírně osolíme a ještě chvíli necháme restovat.

  2. Mezitím vsypeme do mixéru sezamová semínka a spolu s trochou vody je rozmixujeme na husté sezamové mléko. Mléko vlijeme do pánve, promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 15 minut, dokud směs nezhoustne. Jídlo servírujeme ihned, nejlepší je ještě horké. Na talíři můžeme ozdobit hřebíčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!