Selské kuře s kapustou (Poulet au Chou).

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 velké kuřecí čtvrtky nebo stehna s kůží a kostí asi 1,3 kg
1 lžíce rostlinného oleje
1 lžíce másla
2 velké cibule rozkrojené na 1/2 a nakrájené na plátky
1 velký pórek nakrájený na plátky
2 velké mrkve rozkrojená a nakrájená na plátky
450 g kapusty na jemné proužky nakrájené nebo posekané
250 ml suchého bílého vína
200 ml kuřecího vývaru
2 stroužky česneku na jemno posekané
sůl
čerstvě pomletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla ve větším kastrolu, na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda.

  2. Přendat na talíř a udržovat v teple.

  3. Ve stejném tuku osmažit nakrájenou cibulku a porek.

  4. Po osmažení přendat do pekáče a přidat na to, již osmahlé kuřecí čtvrtky, které osolíme a opepříme.

  5. Přidat víno a přendat do trouby, nechat péct cc.20 min, potom přidat česnek a vývar, necháme péct zase 20 min, pak už jen vložíme nakrájenou mrkev na plátky a přepůlený kapusty.

  6. A stálého podlévání necháme dopéct 15 min.... Může se to podávat jak se šťouchanými brambory, tak i s francouzskou bagetou:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!