Selská zelnice

Recepty, Omáčky

Suroviny

Množství surovin upravit podle toho, kolik budeme chtít omáčky.
1/4 hlávky bílého zelí (střední velikosti)
1 cibule (velká)
hladká mouka
mléko
sůl
ocet
cukr
kmín
zakysaná smetana (my dáváme 1x zakysanou + 1x ke šlehání)

Postup přípravy receptu

  1. Zelí na jemno nakrouháme a dáme vařit do osolené vody, která zakryje zelí a přidáme 1 x lžičku celého kmínu.

  2. Během vaření zelí osmažíme dorůžova cibulku, kterou asi v polovici vaření zelí k němu přidáme.

  3. Když je zelí vařené (ale nerozvařené), zahustíme omáčku moukou, rozkvedlanou v mléce. Odstavíme a opatrně vmícháme smetanu. Dochutíme octem, cukrem a popřípadě přisolíme dle naší chuti. Podáváme se šťouchanými brambory se škvarky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!